Vriendelijke en vakkundige vachtverzorging voor uw trouwe viervoeter.

In de salon

Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden.

Ik neem uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

De vacht van de hond wordt doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Als u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen.

Uw hond wordt getrimd op een manier die past bij zijn vachttype. Als uw hond gewassen moet worden, zal hij nu het bad in gaan en daarna gedroogd worden.

Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht.

Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het “gevoel”.

En… u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

Zelf doen

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de “baas”. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak.

Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Ik kan u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.

Veel eerder dan u denkt, is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Vanaf de tijd dat uw hond volledig ingeënt is, kan ik al een puppytrim geven. Ook kunt u terecht om uw pup kennis te laten maken.


Tips

Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.

Breng uw hond nooit met een volle maag.

Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.

Overleg eerst met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.

Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, zou ik dat graag van tevoren willen weten.

Breng de hond altijd aan de lijn.